IQTISODIY TARMOQLARINI RAQAMLASHTIRISHNING HOZIRGI HOLATI VA TAHLILI - Mustafaqulova Nargizaxon Ahmedovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  iqtisodiy  tarmoqlarda  raqamlashtirish jarayonining hozirgi holati, rivojlanish darajasi hamda unga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan.  Raqamli  texnologiyalarning  iqtisodiyotga  integratsiyasi,  ularning samaradorligi,  ishlab  chiqarish  va  xizmat  ko‘rsatish  sohalarida  qo‘llanishi  batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, tarmoqlar bo‘yicha raqamlashtirish darajasi o‘rganilib, mavjud  muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  yo‘llari  taklif  etilgan.  Maqolada  ilg‘or xorijiy  tajribalar  tahlili  asosida  O‘zbekiston  iqtisodiyotini  raqamlashtirishda qo‘llanishi mumkin bo‘lgan tavsiyalar berilgan.