OLIY TA’LIMDA UZLUKSIZ MALAKAVIY AMALIYOT JARAYONLARINI BOSHQARISHNING SAMARALI YONDASHUVLARI - Akbarov Behzodjon Saybjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  oliy  ta’lim  muassasalarida  talabalar  uchun uzluksiz malakaviy amaliyot jarayonlarini samarali boshqarish masalalari yoritiladi. Mavzu  dolzarbligi  hozirgi  ta’lim  tizimining  raqamli  transformatsiya  bosqichida, nazariy  bilimlar  bilan  birga  amaliy  ko‘nikmalarni  shakllantirish  zarurati  bilan bog‘liq. Maqolada amaliyot jarayonining rejalashtirilishi, monitoringi, tahlil qilinishi hamda  natijalarning  baholanishi  bosqichma-bosqich  yoritilgan.  Shuningdek, boshqaruvda raqamlashtirish, platformalardan foydalanish, OTM va ish beruvchilar o‘rtasidagi  hamkorlikning  kuchaytirilishi  kabi  samarali  yondashuvlar  asosida metodologik  tavsiyalar  keltiriladi.  Xorijiy  tajriba  hamda  milliy  me’yoriy  hujjatlar tahlili  orqali  mavjud  tizimning  afzalliklari  va  kamchiliklari  aniqlangan.  Tadqiqot natijalari  oliy  ta’limda  malakaviy  amaliyotga  oid  boshqaruv  siyosatini takomillashtirish,  shaffoflikni  oshirish  va  talaba  markazida  yondashuvni shakllantirishga  xizmat  qiladi.  Xulosa  qismida  esa,  amaliyotning  sifatini  oshirish, samarali  boshqaruv  indikatorlarini  joriy  etish  va  texnologik  integratsiyani kuchaytirish bo‘yicha aniq takliflar ilgari surilgan.