TALABALAR MALAKAVIY AMALIYOTINI REJALASHTIRISH, NAZORAT QILISH VA TAHLIL QILISHNING INTEGRALLASHGAN MODELI - Akbarov Behzodjon Saybjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  oliy  ta’lim  tizimida  talabalar  malakaviy amaliyotini samarali rejalashtirish, nazorat qilish va tahlil qilishni o‘z ichiga oluvchi integrallashgan boshqaruv modeli ishlab chiqilgan. Hozirgi kunda nazariy bilimlarni amaliyot  bilan  uyg‘unlashtirish,  real  mehnat  bozoriga  mos  kompetensiyalarni shakllantirish ta’lim tizimining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Shu bois, talabalarning malakaviy amaliyotini tizimli va integratsiyalashgan yondashuv asosida boshqarish ehtiyoji ortib bormoqda. Maqolada  rejalashtirish  bosqichi  (amaliyot  joyini  tanlash,  shartnomalar rasmiylashtirish), nazorat bosqichi (elektron kundaliklar, mentorlik kuzatuvi, oraliq hisobotlar)  va  tahlil  bosqichi  (baholash  indikatorlari,  feedback  tizimi,  monitoring natijalari)  to‘liq  yoritilgan.  Shuningdek,  elektron  platformalarning  roli,  API integratsiyasi orqali tashkilotlar bilan o‘zaro ma’lumot almashish va sun’iy intellekt asosidagi baholash mexanizmlari ham tahlil etilgan. Tadqiqot  natijalari  oliy  ta’lim  muassasalari  uchun  amaliyot  boshqaruvida samarali  model  yaratishga  xizmat  qiladi.  Xulosa  qismida,  har  bir  bosqichda takomillashtirish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar,  shuningdek,  boshqaruvda  innovatsion yondashuvlar joriy etilishi bo‘yicha aniq yo‘nalishlar keltirilgan.