VOYAGA YETMAGANLARNI MUSTAQIL HAYOTGA TAYYORLASH VA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH - Qurbonboyeva Surayyo Toxirovna; Jumanazarov Lutfulla Odilbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mustahkam oilalarni shakllantirishning eng muhim shartlaridan biri bu voyaga yetmagan  yoshlarni,  xususan,  qizlarni  oila  qurish,  mustaqil  oilaviy  hayotni  tashkil etish,  oilada  sog‘lom  ruhiy  muhitni  qaror  toptirish,  farzandlar  tarbiyasini  samarali tashkil  etish  jarayoniga  muvaffaqiyatli  tayyorlashdir.  Mazkur jarayonning  moxiyati quyidagilarda namoyon bo‘ladi:  birinchidan,  yoshlarda  nikoh  hamda  oilaviy  hayot,  shuningdek,  ikki  jins o‘rtasidagi  munosabatlar moxiyati borasida to‘g‘ri tushunchalar hosil bo‘ladi;  ikkinchidan, ularni nikox hamda oilaviy hayotni tashkil etish jarayoniga ruxiy jihatdan tayyorlaydi;  uchinchidan,  yoshlarda  nikohga  kirishish  hamda  oilaviy  hayotni tashkil etish (oila a’zolari o‘rtasida ijtimoiy munosabatlarni tashkil etish, oila a’zolari (qaynota, qaynona, qaynsingil va qaynog‘alar) bilan muloqotni yo‘lga qo‘yish, oila xo‘jaligini boshqarish, pazandalik hamda bichish - tikish ishlarini yuritish, farzandlar tarbiyasini olib borish va xokazo jarayonlarni tashkil etish borasida amaliy ko‘nikma hamda malakalarni shakllantiradi.