KOMPYUTER ARXITEKTURASINI O'RGANISHNI TAKOMILLASHTIRISHDA MOBIL O’YINLI METOD DASTURLARIDAN FOYDALANISH - Muxammadiyeva Nargiza Boxodir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ko'pgina tadqiqotlarda ma'lum bir fanni o'qitish uchun o'quv o’yinli metodlaridan foydalanish  samaradorligi  qayd  etilgan.  Mobil  texnologiyalarning  jadal  rivojlanishi bilan mobil qurilmalar juda mashhur bo'lib, juda yuqori tarqalishga erishdi. Bu ta'lim sohasidagi  mobil  o’yinli  metodlarga  tadqiqotchilar  va  amaliyotchilarning  e'tiborini oshirishga imkon berdi. Shu bilan birga, ko'plab o'quvchilar kompyuter arxitekturasini sinflarda an'anaviy usuldan foydalangan holda o'rganishni quruq va qiyin deb bilishadi. Ushbu  maqola  kompyuter  arxitekturasi  fanini  interaktiv,  motivatsion  va  mobil o'rganish tajribasini taqdim  etish uchun mobil ta'lim  o’yinli metodini taqdim  etadi. Yigirma yetti nafar bakalavriat talabalari o’yinli metodni baholashda uchta asbob, ya'ni texnologiyani qabul qilish modeli so'rovnomasi, 5 yulduzli reyting usuli va intervyular yordamida  ishtirok  etdilar.  Olingan  eksperimental  natijalar  shuni  ko'rsatdiki,  ushbu o'quvchilar ushbu mo'ljallangan o'quv o’yinli metodidan foydalangan holda kompyuter arxitekturasini  o'rganishdan  juda  mamnun  va  undaydilar.  Bundan  tashqari,  ular kelajakda yana foydalanishga tayyor ekanliklarini ma'lum qilishdi.