NAJMIDDIN KUBRO VA TASAVVUFIY TAFAKKUR RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSASI - Turg’unboyev Isroil (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya (O‘zbekcha) Mazkur  maqolada  tasavvuf  tafakkurining  yirik  namoyandalaridan  biri  — Najmiddin Kubroning hayoti, asarlari va Kubraviya tariqati orqali tasavvufiy merosga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Uning “Tavilot an-Najmiya” asaridagi ramziy tafsir uslubi  va  inson  qalbining  yuksalishiga  oid  qarashlari  bugungi  zamon  uchun  ham dolzarbdir.