YAHUDIYLIK DINIY MANBALARIDA AYOLLAR HUQUQLARI - Rahmonova Soliha Murodillo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Yahudiylikda ayollarning huquqlari va ularning jamiyatdagi o‘rni haqida o‘ziga xos qarashlarga ega. Ushbu maqolada yahudiylik diniy manbalarida ayollarning  huquqlari  qanday  belgilanganligi  tahlil  qilinadi.  Tavrot  va  Talmud asosida ayollarning oilaviy, iqtisodiy va ijtimoiy maqomi hamda ularning meros, nikoh va taloq borasidagi huquqlari yoritiladi.