ARAB VA O‘ZBEK TILLARIDAGI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING TARJIMASI: MUAMMOLAR, USULLAR VA MADANIY TAFOVUTLAR - Zamira Z.Tojiyeva; Najimova Ozoda Baxrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA  Mustaqillikka  erishilgach,  yurtimizda  islomshunoslik, dinshunoslik sohalariga, shuningdek, arab tili va boshqa sharq tillari, sharq xalqlari madaniyatini o‘rganishga bo‘lgan e’tibor yanada kuchayib, ushbu yo‘nalishlarda bir qancha  tadqiqot  ishlari  olib  borildi.  Bu  yo‘nalishda  olib  borilayotgan  ishlarning jadallashuvi  va  takomillashuviga  O‘zbekiston  Respublikasi  Prezidenti  tomonidan chiqarilgan farmon va qarorlar ham turtki bo‘ldi. Bu sohada qator qonun hujjatlari va hukumat  qarorlarini  qabul  qilinganligi  fikrimizning  yaqqol  isbotidir.  O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti SH.M.Mirziyayevning 2020-yil 16-apreldagi “Sharqshunoslik sohasida  kadrlar  tayyorlash  tizimini  tubdan  takomillashtirish  va  ilmiy  salohiyatini oshirish  chora-tadbirlari  to‘g‘risida”gi  (PQ-4680)  qarorini  qabul  qilganlari yurtimizdagi sharq tillariga bo‘lgan e’tiborni yanada kuchaytirdi. 1