“BOBURNOMA” ASARIDAGI TARIXIY SHAXSLAR. - Xoliqulova Zarnigor Azim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada uyg'onish davri hukmdorining haqiqiy namunasi Zahiriddin Muhammad Bobur qalamiga mansub  necha asrlardan buyon muhtasham tarixiy  va  adabiy  meros  sifatida  dunyo  olimlarini  hayratda  qoldirib  kelayotgan “Boburnoma” asaridagi o`z davrining har sohada yetuk bo`lgan tarixiy shaxslari tavsif etiladi.