YURAK INFARKTI VA MIYA INSULTI - ZAMONAVIY TIBBIYOTNING ASOSIY MUAMMOLARI - Boymirzayeva Sabina Sadriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada yurak xuruji (miokard infarkti) va insult kabi yurak-qon tomir tizimi  kasalliklarining  umumiy  va  farqli  jihatlari,  kelib  chiqish  sabablari, patofiziologiyasi  hamda  ularning  oqibatlari  tahlil  qilingan.  Miokard  infarkti  yurak mushagining  ishemik  shikastlanishi  orqali  rivojlansa,  insult  bosh  miyada  qon aylanishining to‘satdan buzilishi natijasida yuzaga keladi. Har ikkala holatda ham erta tashxis qo‘yish, tezkor va samarali davolash choralari ko‘rilishi bemor hayotini saqlab qolish va og‘ir asoratlarning oldini olishda  muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada, shuningdek,  profilaktika  usullari,  zamonaviy  diagnostika  va  reabilitatsiya yondashuvlari ham yoritilgan.