MAKTAB O‘QUVCHILARINI KASB-HUNARGA QIZIQISHLARINI OSHIRISHNING ZAMON TALABLARIGA MOS VA MUHIM PSIXOLOGIK SIFATLARI - Hamroyeva Xurshida Ahmadjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O`quvchilarda kasbga qiziqish shakllanishiga yosh davrining ham ta`siri katta. Xususan, psixologiya sohasidagi olimlardan I.S.Kon o`z tadqiqotlarida o`smir  yoshidagi  o`quvchilarda  ta`lim  motivlari  ancha  o`zgarib,  ijtimoiy  rollarning o`zgarishi  faollashadi  –  faoliyat  jarayonida  ko`proq  mustaqillik  va  o`ziga  ishonch namoyon  bo`la  boshlaydi,  deb  ta`kidlaydi.  O`smirlik  yoshidagi  o`quvchilar  o`z taqdiriga  taalluqli  qaror  qabul  qilishda  bo`layotgan  voqealarning  passiv tomoshabinidan faol ishtirokchisiga aylanadilar.