KAMBAG'ALLIKNI QISQARTIRISH VA AHOLINI IJTIMOIY HIMOYA QILISH SOHASIDAGI QONUNCHILIKKA RIOYA ETILISHI VA UNING IJROSI USTIDAN NAZORATNI KUCHAYTIRISH CHORA-TADBIRLARI - Qodiraliyeva Ijobat Bahromjon qizi; Usmonjonova Muxlisa Ilhomjon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  kambag'allikni  qisqartirish  va  aholini  ijtimoiy himoya qilish sohasidagi qonunchilikka rioya etilishi va uning ijrosi ustidan nazoratni kuchaytirish  masalalarini  ko'rib  chiqadi.  O'zbekiston  Respublikasida  amalga oshirilayotgan  ijtimoiy  himoya  dasturlari,  kambag'allikni  qisqartirishga  qaratilgan qonunlar  va  ularning  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Nazorat  mexanizmlarining ahamiyati,  monitoring  va  baholash  jarayonlari,  shuningdek,  aholi  bilan  aloqa o'rnatish  usullari  muhokama  qilinadi.  Maqola,  shuningdek,  davlat  va  jamoatchilik o'rtasidagi  hamkorlikni  ta'minlash  orqali  ijtimoiy  himoya  sohasida  barqarorlikni oshirish uchun zarur bo'lgan chora-tadbirlarni taqdim etadi.