HARBIY OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TARBIYAVIY MAFKURAVIY ISHLARNI TO‘G‘RI TASHKIL ETISH - QORABOYEV AVAZBEK ISOMIDDINOVICH (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  harbiy  oliy  ta’lim  muassasalarida  tarbiyaviy mafkuraviy  ishlarni  tashkil  etishning  ahamiyati,  asosiy  tamoyillari  va  samarali usullari  tahlil  qilinadi.  Tarbiyaviy  mafkuraviy  ishlar  orqali  yosh  harbiy xizmatchilarning  vatanparvarlik,  ma’naviy-axloqiy  va  madaniy  qadriyatlarini shakllantirish,  ularning  professional  va  shaxs  sifatida  rivojlanishini  ta’minlash muhimligi ta’kidlanadi. Shuningdek, rahbarlarning mas’uliyati, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash va tarbiyaviy jarayonlarni samarali boshqarish masalalari yoritilgan. Maqola davomida duch kelinadigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.