O‘ZBEKISTONDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING HUQUQIY ASOSLARI - Primov Sunnatillo Elmurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  korrupsiyaga qarshi  kurashishning  huquqiy  asoslari  tizimli  tarzda  tahlil  qilinadi.  Korrupsiya  – ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy hayotda salbiy oqibatlarga olib keluvchi murakkab hodisa bo‘lib,  unga  qarshi  kurashish  jamiyatning  huquqiy,  ma’naviy  va  institutsional tayyorgarligiga  bog‘liqdir.  Maqolada  O‘zbekiston  Respublikasining  korrupsiyaga qarshi kurashish bo‘yicha qabul qilgan asosiy qonuniy hujjatlari, Prezident farmonlari, davlat siyosatining yo‘nalishlari, korrupsiyaga qarshi agentliklar faoliyati va xalqaro hamkorlik doirasidagi islohotlar keng qamrovda yoritiladi. Shuningdek, mamlakatda korrupsiyaviy xavf-xatarlarni aniqlash, ularni bartaraf etish bo‘yicha olib borilayotgan chora-tadbirlarning  samaradorligi,  mavjud  muammolar  va  istiqbolli  yondashuvlar tahlil qilinadi.