INSON QADRI VA MEHNAT: FALSAFIY VA HUQUQIY UYG‘UN - ODILOV NORDIRBEK ODIL O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada inson qadri va mehnat tushunchalarining falsafiy va huquqiy jihatdan uyg‘unlikdagi mohiyati tahlil qilinadi. Mehnat inson qadrining amaliy ifodasi sifatida  qaraladi,  huquqiy  munosabatlar  esa  ushbu  qadriyatni  muhofaza  qilish  va ta’minlash  uchun  xizmat  qiladi.  Maqolada  mehnat  huquqlarining  falsafiy  asoslari, xalqaro va milliy huquqda aks etishi hamda O‘zbekiston sharoitidagi holati ilmiy tahlil etiladi.