MEHNAT HUQUQI VA FUQAROLIK JAMIYATI: FALSAFIY TAHLIL - ODILOV NORDIRBEK ODIL O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy falsafa nuqtai nazaridan mehnat huquqi va fuqarolik jamiyatining  o‘zaro  bog‘liqligi  tahlil  qilinadi.  Mehnat  huquqi  inson  hayotining ajralmas qismi bo‘lib, uning shaxsiy va ijtimoiy qadrini belgilaydi. Fuqarolik jamiyati esa ushbu huquqlarni amalga oshirish va himoya qilishning asosiy mexanizmi sifatida namoyon bo‘ladi. Maqolada xalqaro va milliy tajriba asosida O‘zbekistondagi mavjud holat  va  muammolar  tahlil  etiladi  hamda  falsafiy  xulosalar  asosida  takliflar  ilgari suriladi.