O‘SMIRLIK DAVRIDA SHAXSNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Mahkamova Munida Qaxramon qizi; Kudratova Lola Ravshanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Anottatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘smirlik  yoshidagi  bolalarning  psixologik xususiyatlari, xulq atvordagi o‘zgarishlarni o‘smir psixikasiga ta’sirini o‘rganish, bu davrda  o‘smir  bilan  qanday  muloqot  qilish,  bu  davrda  kelib  chiqadigan  krizislarni yoritish va bu krizisga qanday yechim topish haqida ma’lumot beriladi. Yoshlarni bu davrdagi  vaziyatini  to‘gri  baholash,  ularni  tushunish  bu  davrda  gormonal  fon organizmda  hukmronligi,  yoshlarni  bu  davrdagi  emotsional  barqarorligi,  yoshlarda bo‘ladigan  to‘liqsizlik  kompleksi,  xulq  atvor  meyorlari  shakillanishi,  dunyoqarash shakllanishi  bu  davrdagi  o‘smirlarni  xarakter  xususiyatlari  haqidagi  olimlar  fikrlari keltirib o‘tilgan.