FERMER XOʻJALIGINING MAMLAKAT IQTISODIY OʻSISHNI TAʼMINLASHDAGI ROLI VA AHAMIYATI - Turgʻunov Izzatillo Bekzodbek oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola fermer  xoʻjaliklarining  mamlakat  iqtisodiy oʻsishini taʼminlashdagi muhim roli va ahamiyatinichuqur tahlil qiladi. Maqolada agrar sektorning yalpi ichki mahsulot (YaIM) ga qoʻshgan hissasi, oziq-ovqat xavfsizligini taʼminlashdagi  oʻrni,  qishloq  aholisi  bandligini  yaratish  va  eksport  salohiyatini oshirishdagi  imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  fermer  xoʻjaliklari  faoliyatini samarali  boshqarish,  ularni  qoʻllab-quvvatlash  mexanizmlari,  sohadagi  mavjud muammolar va ularning yechimlari koʻrib chiqiladi. Maqola agrar soha mutaxassislari, iqtisodchilar,  talabalar  va  qishloq  xoʻjaligi  siyosati  bilan  qiziquvchi  barcha  uchun moʻljallangan.