INVESTITSIYALARNI BOSHQARISHNING STRATEGIK JIHATLARI VA ULARNING IQTISODIY RIVOJLANISHGA TAʼSIRI - Abduxoliqov Jaxongir Turg'unboy o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola investitsiyalarni boshqarishning strategik jihatlari va  ularning  iqtisodiy  rivojlanishga  taʼsirinichuqur  tahlil  qiladi.  Unda  investitsiya siyosatini  shakllantirish,  investitsiya  loyihalarini  tanlash  va  ularni  amalga  oshirish jarayonida strategik yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, investitsiya resurslarini  maqsadli  yoʻnaltirish,  risklarni  boshqarish,  innovatsion  va  yuqori texnologiyali  loyihalarga  investitsiyalarni  jalb  etish  mexanizmlari  hamda investitsiyalarning  uzoq  muddatli  iqtisodiy  oʻsishga  taʼsiri  muhokama  qilingan. Maqola strategik rejalashtirish, investitsiya loyihalarini boshqarish va makroiqtisodiy siyosat bilan shugʻullanuvchi mutaxassislar uchun qiziqarli boʻlishi mumkin.