ONA TILINI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARNING AHAMIYATI VA QO‘LLANILISHI - Reyimbayeva Zulayho (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ona tili har bir insonning eng muhim boyligi bo‘lib, uning to‘g‘ri va samarali o‘rganilishi shaxsning madaniy, ma’naviy va aqliy rivojlanishida muhim o‘rin  tutadi.  Ona  tilini  o‘qitishda  an’anaviy  usullar  ko‘pincha  o‘quvchilarni  faol ishtirok  etishga  undamaydi,  bu  esa  o‘rganish  jarayonining  samaradorligini kamaytiradi. Shu sababli, so‘nggi yillarda ta’lim jarayonida interfaol metodlarga katta e’tibor qaratilmoqda. Interfaol metodlar o‘quvchilarning bilim olish jarayonida faol ishtirokini  ta’minlaydi,  ularni  mustaqil  fikrlashga,  muloqotga  va  hamkorlikka o‘rgatadi.