YOSHLARNING ADDIKTIV XULQ-ATVORGA QARAMLILIK DARAJASINI ANIQLASH HAMDA KORREKSIYA QILISH - Kungirova Shoira Sharibbayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Addiktiv xulq-atvor profilaktikasi zamonaviy jamiyatning dolzarb vazifalaridan  biri  hisoblanadi.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  profilaktika  ishlarining samaradorligi  birgina  ma’rifiy  tadbirlar  o‘tkazish  bilan  cheklanmasdan,  balki shaxsning psixologik himoya mexanizmlarini kuchaytirish, oilani mustahkamlash va sog‘lom ijtimoiy muhitni yaratishga qaratilgan kompleks yondashuvni talab etadi.