HAMID OLIMJON- BAXT VA SHODLIK KUYCHISI - Tursunova Dilsoʻz Abrorovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘zbek  mumtoz  va  zamonaviy  adabiyoti tarixida alohida o‘rin egallagan yirik shoir Hamid Olimjon ijodining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari,  xususan,  uning  she’riyati  orqali  baxt,  shodlik,  hayotga  muhabbat, go‘zallik  va  insoniy  ezgulikni  tarannum  etish  mahorati  tahlil  qilinadi.  Shoirning poeziyasi ijtimoiy-falsafiy mazmun, g‘azalona lirika va xalqona obrazlar uyg‘unligi asosida milliy adabiyotimizning ruhiy-ma’naviy boyligiga aylangani asoslab beriladi. Hamid Olimjon o‘zining hayotbaxsh, ruhiy ko‘tarinkilik bag‘ishlovchi she’rlari bilan o‘zbek  xalqining  orzu-umidlarini  ifodalagan  ijodkor  sifatida  ko‘rsatiladi.  Uning asarlarida  shaxsiy  baxt  bilan  jamoaviy  baxt  orasidagi  uyg‘unlik,  tabiat  va  inson, mehnat va muhabbat singari tushunchalarning badiiy talqini yoritiladi.