IQTIDORLI YOSHLAR - XALQ IFTIXORI - Tursunova Dilsoʻz Abrorovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqtidorli yoshlarning jamiyat rivojidagi o‘rni, ularni  aniqlash,  qo‘llab-quvvatlash  va  har  tomonlama  rivojlantirish  borasida  olib borilayotgan ishlar tahlil qilinadi. Iqtidorli yoshlar – har bir millatning bebaho boyligi, kelajak  taraqqiyotining  tayanchi  sifatida  baholanadi.  Shu  nuqtai  nazardan,  ularga e’tibor  davlat  siyosatining  ustuvor  yo‘nalishlaridan  biri  sifatida  ko‘rilmoqda. Maqolada  iqtidorli  yoshlarning  yutuqlari,  ularning  xalqaro  miqyosdagi muvaffaqiyatlari,  shuningdek,  ularni  rag‘batlantirishning  samarali  mexanizmlari haqida ham fikr yuritiladi. Tahlillar orqali yoshlarning faolligi, tashabbuskorligi va vatanparvarlik tuyg‘ularining yuksalishiga xizmat qiluvchi omillar yoritiladi.