YUZALARNI FORMULA YORDAMIDA HISOBLASHGA DOIR MASALALAR - Asqarova Moxidil; Isaqova G.K (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola yuzalarni  formula  yordamida  hisoblashga  doir masalalarning  ta'limdagi  ahamiyatini  ko'rib  chiqadi.  Unda  geometrik  shakllarning (kvadrat, to'g'ri to'rtburchak, uchburchak, aylana va boshqalar) yuzalarini hisoblashda qo'llaniladigan formulalarning nazariy asoslari va ularning amaliy qo'llanilishi tahlil qilinadi.  Maqolada  o'quvchilarning analitik  fikrlash  qobiliyatlarini rivojlantirish, matematik  modellashtirish  ko'nikmalarini  shakllantirish va real hayotdagi muammolarni yechishda matematik bilimlarni qo'llash masalalariga e'tibor qaratilgan. Shuningdek, mavzuni o'qitishda uchraydigan tipik xatolar va ularni bartaraf etish yo'llari muhokama qilingan.