OILADA FARZANDNING AXLOQIY FAZILATLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Xusainov Shavkat Esonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:    O`ta  kuchli  axloqiy  mas’uliyat  –  bunda  ota-ona  tomonidan bolaga  nisbatan  talablar  darajasi  yuqori  bo`ladi,  lekin  uning  asl  xohish-istaklari, ehtiyojlari unchalik e’tiborga olinmaydi. Masalan, “sen to`ng’ichimizsan, ukalaringga sen qarashing kerak”, degan ma’noda unga oiladagi kichik a’zolarga yoki kasallikka chalingan oila a’zosini parvarish qilish kabi mas’uliyatli va og’ir ishlar ham yuklanadi