BOLALARGA NISBATAN ZOʻRAVONLIKSIZ HAYOT YARATAYLIK! - Ne‘matova Gulchehra Zohirovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Shuni hisobga olish kerakki, ruhiy zo‘ravonlikning har bir ko‘rinishi to‘g‘ridan-to‘g‘ri jinoyat sifatida baholanmaydi. Masalan: janjal paytidagi bir martalik og‘zaki haqoratni  hissiy  zo‘ravonlik  namunasi  sifatida,  jinoiy  harakat  sifatida  tasniflash mumkin  emas.  Ushbu  hodisa  tizimli  ravishda  o‘zini  namoyon  qilishi  kerak, jabrlanuvchining psixologik va hissiy barqarorligiga sezilarli darajada ta’sir qiladi va  buzadi, u ta’sir  ko‘rsatadigan  shaxsga  to‘liq  bog‘liq  bo‘ladi. Shu boisdan  ham zamonaviy jamiyatda ruhiy zo‘ravonlik muammosini hal qilish eng dolzarb va zarur vazifalardan biri.