OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA DAVLAT XUSUSIY SHERIKCHILIKNI TASHKIL ETISH. - Axmadaliyev Shoxbozbek Ma’rufjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida davlat-xususiy sheriklik  (DXSh)  asosida  amalga  oshirilayotgan  islohotlarning  mohiyati,  huquqiy asoslari,  xorijiy  tajribalar,  amaliyotdagi  muammolar  va  istiqbolli  yo‘nalishlar o‘rganiladi.  Tahlil  natijalari  DXSh  asosida  oliy  ta’lim  muassasalari  salohiyatini rivojlantirish, zamonaviy infratuzilmani yaratish va ta’lim sifatini oshirishda muhim vosita sifatida xizmat qilishini ko‘rsatadi.