QISQA MASOFAGA YUGURUVCHI 15-16 YOSHLI YENGIL ATLETIKACHILARNI OGʻIR ATLETIKA MASHQLARI ORQALI KUCH SIFATLARINI OSHIRISH - Abduxalilova Mohlaroy; Abduxalilov Javlonbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  qisqa  masofaga  yuguruvchi  oʻsmir  yengil atletikachilarni jismoniy tayyorgarlik darajasini oshirishda ogʻir atletika mashqlarining o‘rni va samaradorligi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida og‘ir atletika mashqlarining yugurish samaradorligiga ta’siri, kuch sifatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati va yosh xususiyatlariga  moslashtirilgan  mashg‘ulot  tizimlari  tahlil  qilindi.  Amaliy  tajribalar asosida taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi.