HOMILADORLIK PAYTIDA PIELONEFRITNI DAVOLASH - A'zamova Muxlisabonu; O‘sarov Xamidillo Saydullo o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  homiladorlik  davrida  yuzaga keladigan pielonefrit kasalligining  diagnostikasi,  davolash  usullari  va  oldini  olish choralariga bagʻishlangan. Homilador ayollarda pielonefritning oʻziga xos kechishi, uni  boshqa  siydik  yoʻllari  infeksiyalaridan  farqlash,  onaga  va  homilaga  boʻlishi mumkin  boʻlgan  salbiy  taʼsirlar  tahlil  qilingan.  Maqolada  kasallikni  davolashda qoʻllaniladigan antibiotiklarni tanlash mezonlari, ularning xavfsizligi va samaradorligi, shuningdek, davolashning nofarmakologik yondashuvlari koʻrib chiqilgan. Davolash strategiyalarini tanlashda homiladorlik muddatining ahamiyati, kasallikning ogʻirlik darajasi  va  bemorning  umumiy  holati  hisobga  olingan.  Maqola  soʻnggida pielonefritning oldini olish boʻyicha tavsiyalar berilgan boʻlib, bu homiladorlik davrida ayollar salomatligini saqlash va asoratlarning oldini olishga yordam beradi.