BERNULLI DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI O`QITISH METODIKASI - Xolturayeva Kamola Bahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Hozirgi  kunda  matematikaning  differensial  tenglamalar  bo’limi juda  rivojlanmoqda.  Ta’lim  sohasida  esa  alohida  e’tibor  qaratilmoqda  shu  bilan birgalikda  differensial tenglamalar orqali ko’pgina masalalar o`z yechimini topmoqda. Differensial  tenglamalarga  oid  masalalarni  yechishda  turli  sohalarda  keng qo’llanilmoqda.  Masalan:  ta’lim,  tibbiyot  ,  qurulish  va  boshqalar.  Differensial tenglamaning    Bernulli  hamda  chiziqli  ko’rinishlari  bilan  differensial  tenglamalar faniga kirib boramiz va ularni yechishni o’rganamiz.