SUN’IY INTELLEKTNING INSON HAYOTIDAGI O`RNI - Xolturayeva Kamola Bahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy hayotdagi  o`rni,    sun’iy  intellektning  tarixi,  kelib  chiqishi,  rivojlanish  bosqichlari, uning  inson  hayotiga  kirib  kelishi,  ulardan  ko`zlangan  maqsad  va  vazifalar,  sun’iy intellektning  kelajakdagi  o`rni  va  ahamiyati,  sun`iy  intelekt  yordamida  yaratilgan robotlarning  insonlar  hayotidagi  o`rni  haqida  bilib  olasiz.  Maqolada  sun’iy intellektning ijobiy jihatlari bilan birga, ehtimoliy xavf-xatarlar, etik muammolar va ularni  bartaraf  etish  yo`llari  ham  yoritilgan.  Tadqiqot  sun’iy  intellektning imkoniyatlaridan oqilona foydalanish zarurligini asoslaydi va kelajakda ularning inson salohiyatini to`ldiruvchi vosita sifatidagi ahamiyatini ochib beradi. Sun`iy intellektga bo`lgan  talab  va  ehtiyojlar  juda  ko`p.    Aqilli  mashinalarning  insoniyatga  qanday foydasi borligi va yordami keltirib o`tilgan.