“MAKTABGACHA TA’LIM - MUVAFFAQIYAT POYDEVORI” - Mashrabboyeva Durdona, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maktabgacha ta'lim bolaning rivojlanishida asosiy omillardan biri  hisoblanadi,,  chunki  bu  davrda  bola  kelajak  hayoti  uchun  zarur  bo’lgan  bilim  va ko’nikmalarning  70-foizini  egallaydi.  U  bolaning  intellektual,  hissiy,  jismoniy  va ijtimoiy  jihatdan  tayyorligini ta'minlab, maktab  ta'limi  uchun  mustahkam  poydevor yaratadi.   Ushbu maqolada maktabgacha ta'limning ahamiyati, bolalarning har tomonlama rivojlanishidagi  o'rni,  innovatsion  pedagogik  usullar  va  ota-onalar  ishtirokining samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, maktabgacha ta'lim tashkilotlarining sifatli ta'lim berishdagi roli va kelajakdagi muvaffaqiyatga ta'siri ko'rib chiqiladi.