ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARINI TASHKIL ETISHDA FANLARARO INTEGRATSIYADAN FOYDALANISH VA UNING AHAMIYATI. - Mahmudjonova E’zoza Salimovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu tezisda zamonaviy ta’lim texnologiyalarining ustuvor jihatlari, darslrning samarali  bo’lishida  fanlararo  bog’lanishning  ahamiyati  ,  yangi  tuzilgan  va  ishlab chiqilgan ona tili va adabiyot darsliklarida barcha fanlar yuzasidan bilimlar berilganligi , ularning dars mavzusi bilan bog’liqligi , ko’p qirrali ekanligi, ona tili va adabiyot fani ustozlari  bundan  darsning  samarali  bo’lishida    va  ilmiyligini  ta’minlashda foydalanishlari mumkinligi yoritib berilgan