ENDOKRIN TIZIMI KASALLIKLARI - Teshaboyeva Mahliyoxon Kimsanboyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Endokrin tizimi kasalliklarining alomatlari Endokrin  tizimi  inson  tanasida  deyarli  barcha  hayotiy  jarayonlarni  tartibga solishda juda muhim rol o‘ynaydi. Ichki sekretsiya bezlari garmonlar ishlab chiqaradi, bu jarayonni buzilishi jiddiy kasalliklarga olib keladi. Ko‘pchilik boshlang‘ich davrda organizmdagi o‘zgarishlarga befarq bo‘ladi yoki charchoq, stress va boshqa holatlarga bog‘lab, shifokorga  murojaat  qilmaydi.  Kasallik  kuchayib  ketmasidan  avval endokrinolog  shifokori  bilan  maslahatlashib,  boshlang‘ich  davridayoq  davolash  va salbiy oqibatlarining oldini olish zarur.