TO'RTBURCHAKLAR TO'LQIN O'TKAZGICHDAGI TO'LQINLARNING ELEKTROMAGNIT MAYDON KOMPONENTLARI - Jumaboyev T.A; Kilichov J.R; G’ayratov Z.K (TADQIQOTLAR, 2025)
Elektromagnit  to'lqinlar  tarqaladigan  maydonni  cheklovchi  va  elektromagnit energiya  oqimini  ma'lum  bir  yo'nalishda  (masalan,  uzatgichdan  antennaga) yo'naltiruvchi  qurilmalarga  yo'naltiruvchi  tizimlar  deyiladi.  Qo'llanma  tizimlarining asosiy turlari simli liniyalar, koaksiyal liniyalar, metall va optik to'lqin o'tkazgichlar va chiziqli chiziqlardir.Ikki simli chiziq to'rtburchak o'lqinli o'tkazgich