IMSOMNIYA – UYQUSIZLIK KASALLIGI - Muhammadov Halillulloh Ahmadjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  imsomniya  kasalligi  uning  etiologiyasi,patogenezi,klinik belgilari va davolash usullari haqida ilmiy – tanqidiy tahlili berilgan . Imsomniya bu oddiy kasallik bo’lishi mumkin, lekin inson salomatligi uchun katta havf tug’dirishi mumkin, Maqolada aynan shu jihatlar keng yoritilgan hamda turli tibbiy adabiyotlar asosida  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  zamonaviy  diagnostika  va  davolash  usullari, shuningdek, profilaktika choralariga ham e’tibor qaratilgan. Sog’liqni saqlash vazirligi ushbu va shunga o’xshash kasalliklarni oldini olish choralarini ishlab chiqmoqda va zamonaviy usullardan foydalanmoqda.