DIGITAL TECHNOLOGIES IN MUSEUMS: QR CODES AND INTERACTIVE VISITOR EXPERIENCES - Djalalova Gavxar Tashpulatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada dunyo  muzeylarida, xususan O‘zbekistondagi muzeylarda  raqamli  texnologiyalar,  ayniqsa  QR  kodlar  joriy  etilishi  va  ahamiyati yoritilgan. QR kodlarning yaratilish tarixi, COVID-19 pandemiyasi davrida muzeylar faoliyatida yuzaga kelgan muammolar va ularni hal qilishda raqamli vositalarning roli tahlil  qilinadi.  O‘zbekistonda  muzeylarni  zamonaviylashtirishga  qaratilgan  davlat dasturlari va ilg‘or amaliyotlar haqida ma’lumot beriladi.