MAKTAB OʻQUVCHILARIDA TAFFAKUR,XOTIRA HAMDA MUSTAQIL FIKRGA EGA BOʻLISH KOʻNIKMALARNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Otaboyeva Kamola Botirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTASIYA Umumiy o‘rta maktab ta’limi jarayonida fikr yuritish operatsiyalaridan unumli foydalanish  evaziga  har  qanday  murakkab  bilimlarni  egallash  imkoniyati  vujudga keladi. O‘quvchilar tafakkur shakllarining funksional va operatsional jihatlari bilan yaqindan  tanishadilar,  shuningdek,  ulardan  mustaqil  foydalanish  uchun  barcha iptellektual rezervlarini ishga solishga harakat qiladilar.