BOLALARNING MEHNATGA BOʻLGAN LAYOQATI HAMDA KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY PSIXOLOGIK USULLARI - Eshmamatova Saodat Husniddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mehnat  tarbiyasi  -  tarbiyaning  muhim  turlaridan  biri  bo‘lib,  shaxsni shakllantirishning  zarur  shartlaridan  biri  boʻlgan  pedagogik  jarayon  hisoblanadi. Mehnat  tarbiyasi  kishidan  ijtimoiy  foydali  mehnatga  ichki  ehtiyoj,  batartiblik, tashkilotchilik,  tashabbuskorlik,  ishchanlik,  ishning  koʻzini  bilish  singari  sifatlarni qaror  toptirishga  xizmat  qiladi.  Mehnat  tarbiyasi  tarbiyaning  boshqa  hamma turlaridan  oldin  paydo  boʻlgan.  Chunki,  mehnat  inson  ehtiyojlarini  qondirishning birinchi va asosiy vositasidir.