QON VA QON AYLANISH TIZIMINING YOSH XUSUSIYATLARI - Sevindiqova Munisa Qosimjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada inson organizmining turli yosh davrlaridagi qon aylanishi va qon tizimining morfo hamda fiziologik xususiyatlari keng ravishda tahlil qilinadi birma bir.Xususan  tug'ilishdan  boshlab  o'smirlik,  kattalik  va  qariyalik  davrigacha  qon strukturasidagi  faoliyat  ,  qonning  o'zi  uning  tarkibi  yurak  va  undagi  meyoriy o'zgarishlar  yoritiladi.  Shu  bilan  bir  qatorda  gigienik  tavsiyalarga  ham  e'tibor qaratiladi.