YANGI AVLOD FTIZIATRLARI: ILM, FIDOYILIK VA MAS’ULIYAT. - Mahmudjonova Sarvinoz Bahodirjon qizi; Ibragimov Farhod (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ishda  zamonaviy  ftiziatriya  yo‘nalishida  faoliyat yuritayotgan  yangi  avlod  shifokorlarining  roli,  ularning  ilmiy  yondashuvi,  kasbga bo‘lgan fidoyiligi va yuksak mas’uliyat tuyg‘usi yoritiladi. Ftiziatriya sohasida yuz berayotgan  innovatsion  yondashuvlar,  sil  kasalligini  aniqlash  va  davolashda qo‘llanilayotgan  ilg‘or  texnologiyalar,  shuningdek,  yosh  mutaxassislarning  bu jarayonlardagi  faol  ishtiroki  tahlil  qilinadi.  Yangi  avlod  ftiziatrlari  nafaqat  kasbiy bilimga ega, balki bemorga mehr va sadoqat bilan yondashuvchi, ilm-fan asosida qaror qabul qiluvchi, sog‘liqni saqlash tizimini rivojlantirishga o‘z hissasini qo‘shayotgan ijtimoiy mas’ul shaxslardir. Ushbu ishda ularning faoliyati namunali tajriba sifatida ko‘rsatilib,  sohaga  bo‘lgan  ishonch  va  hurmat  mustahkamlanishiga  xizmat  qilishi ko‘zda tutilgan.