RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR VALUTA BOZORINI BARQARORLASHTIRISH USULLARI VA ULARNING O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIGA TA’SIRINI BAHOLASH - Ahmadjonov Ozodbek; N.Yu.Avilov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Rivojlangan  mamlakatlarda  valuta  bozorini  barqarorlashtirish iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlashda  muhim  omillardan  biri  hisoblanadi.  Ushbu maqolada  AQSH,  Yevropa  Ittifoqi,  Yaponiya  kabi  yetakchi  davlatlarning  valuta bozorini  boshqarish  usullari  tahlil  qilinadi  hamda  ularning  o‘ziga  xos  xususiyatlari ko‘rsatib beriladi. Shu bilan birga, rivojlangan mamlakatlar tajribasining O‘zbekiston iqtisodiyotiga  ta’siri  baholanib,  milliy  bozor  uchun  zarur  bo‘lgan  samarali yondashuvlar  aniqlanadi.  Tadqiqot  natijalari  O‘zbekistonda  valuta  bozorini barqarorlashtirishga qaratilgan siyosatni yanada takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishga asos bo‘lib xizmat qiladi.