XORIJIY DAVLATLARDA MARKAZIY BANKNING VALUTA SIYOSATINI BOSHQARISH MEXANIZMLARI - Ahmadjonov Ozodbek; N.Yu.Avilov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Xorijiy  davlatlarda  markaziy  bankning  valuta  siyosatini boshqarish  mexanizmlari  milliy  valuta  kursining  barqarorligini  ta’minlashda  va iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada AQSH, Yevropa Ittifoqi, Yaponiya va boshqa rivojlangan mamlakatlar markaziy banklarining valuta  siyosatini  yuritish  usullari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  foiz  stavkalari siyosati,  valuta  intervensiyasi,  valuta  zaxiralarini  boshqarish  va  kapital  harakati nazorati kabi asosiy mexanizmlar o‘rganilib, ularning o‘ziga xos jihatlari yoritiladi. Natijalar O‘zbekistonning valuta siyosatini takomillashtirish uchun xorijiy tajribadan foydalanish imkoniyatlarini aniqlashga xizmat qiladi.