XORIJIY DAVLATLARDA VALYUTANI TARTIBGA SOLISH SOHASIDA QO‘LLANILADIGAN TAJRIBALAR - Ahmadjonov Ozodbek; N.Yu.Avilov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Xorijiy  davlatlarda  valyutani  tartibga  solish  mexanizmlari mamlakatning iqtisodiy barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, har bir davlat o‘zining iqtisodiy siyosati va moliyaviy imkoniyatlariga moslashgan tartibga solish usullarini ishlab chiqqan. Ushbu maqolada AQSH, Yevropa Ittifoqi, Yaponiya, Xitoy kabi rivojlangan mamlakatlar tajribasi tahlil qilinadi va ularning valyuta kursini boshqarish,  foiz  stavkalarini  belgilash,  zaxira  fondlarini  shakllantirish  va  kapital harakatini  nazorat  qilish bo‘yicha  qo‘llayotgan  yondashuvlari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari  xorijiy  tajribani  O‘zbekiston  iqtisodiyotida  qo‘llashning  afzalliklarini aniqlashga yordam beradi.