BANKLARDA BOSHQARUV HISOBI VA ZAMONAVIY YONDASHUV - Ibroximov Ilxomjon Shavkatjon o‘g‘li; Boysunova Farida Ergash qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bank tizimidagi boshqaruv hisobi (menedjment hisobi)ning  ahamiyati,  vazifalari  va  u  orqali  erishiladigan  maqsadlar  yoritilgan. Boshqaruv hisobi banklarda ichki nazoratni kuchaytirish, samarali qarorlar qabul qilish va  moliyaviy  resurslardan  oqilona  foydalanishda  muhim  vosita  sifatida  ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, zamonaviy yondashuvlar — raqamli texnologiyalar, avtomatlashtirilgan axborot tizimlari va sun'iy intellekt asosida boshqaruv hisobining takomillashtirilishi,  ularning  bank  faoliyatiga  integratsiyasi  tahlil  qilingan.  Tahliliy qismda xalqaro tajribalar asosida bank boshqaruv hisobining istiqbollari va rivojlanish yo‘nalishlariga ham to‘xtalib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari banklarda boshqaruv hisobini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi. [1]