MUSTAQILLIK YILLARIDA ILM FANNING RIVOJLANISHI - Hamdamova Diloromxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  mustaqillik  yillarida  ilm-fan  sohasida  amalga oshirilgan o‘zgarishlar va rivojlanishlar haqida so‘z yuritiladi. Mustaqil davlat sifatida O‘zbekiston ilm-fan rivojlanishining asosiy yo‘nalishlari, yangi texnologiyalar joriy etilishi,  ta’lim  tizimida  amalga  oshirilgan  islohotlar  va  xalqaro  ilmiy  hamkorliklar tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy ilm-fanning ahamiyati, milliy kadrlarni tayyorlash va  innovatsion  yondashuvlar  orqali  yuksak  natijalarga  erishish  yo‘llari  ko‘rsatib o‘tiladi.  Shuningdek,  ilm-fan  va  texnologiyalarni  rivojlantirish  bo‘yicha  davlat dasturlari va strategik rejalar batafsil yoritiladi.