DELPHI USULI - Usmonova Mukaramxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Bir  guruh  mutaxassislarni  jalb  qilgan  holda  tuzilgan  aloqa texnikasi  bo'lgan  Delphi  usuli  turli  sohalarda  konsensusga  erishish  qobiliyati  bilan keng tan olindi. Ushbu maqola Delphi usulini har tomonlama ko'rib chiqadi, uning kelib  chiqishi,  qo'llanilishi  va  qaror  qabul  qilish  jarayonlaridagi  samaradorligini o'rganadi. Adabiyot tahlili asosiy tadqiqotlar va tendentsiyalarni o'rganadi, metodlar bo'limida  esa  Delphi  tadqiqotini  o'tkazish  jarayoni  ko'rsatilgan.  Natijalar  usulning kuchli va cheklovlarini ta'kidlaydi va munozara bo'limi uning qaror qabul qilish uchun ta'sirini tanqidiy baholaydi. Maqola kelajakdagi tadqiqotlar uchun asosiy takliflar va takliflar bilan yakunlanadi.