RAQAMLI MAKONDA O‘SMIR SHAXSI SHAKLLANISHI: IJTIMOIY IDENTIFIKATSIYA VA PSIXOLOGIK XAVFSIZLIK OMILLARI - G‘iyosiddinov Muhriddin Qobuljon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  mazkur  maqolada  o‘smir  shaxsining  raqamli  makondagi shakllanish jarayoni tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlarda faol ishtirok etish o‘smirning o‘zini  anglash,  shaxsiy  identifikatsiyasi  va  psixologik  barqarorligiga  qanday  ta’sir qilishi ochib beriladi. Tadqiqotda 13–17 yoshdagi o‘smirlar orasida so‘rovnoma va yarim  tuzilgan  intervyu  asosida  ma’lumotlar  to‘plandi.  Olingan  natijalar  raqamli makon  ijtimoiy  identifikatsiya  va  shaxsiy  o‘sish  uchun  muhim  omil  ekanligini ko‘rsatdi.