O‘QISH SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Axmedova Mahliyo Ruziboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarning  o‘qish  savodxonligini shakllantirishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) o‘rni yoritilgan. Interaktiv ta'lim vositalari, raqamli resurslar, multimedia platformalari va mobil  ilovalarning  o‘quvchilarda  matnni  tahlil  qilish,  tushunish  va  ifoda  etish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil etilgan.