KORPORATIV NIZOLARNING SUDGA TAALLUQLILIGI VA SUDLOVGA TEGISHLILIGI - Norimova Matluba Turg`un qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Maqolada korporativ nizolarning sudga taalluqliligi va sudlovga tegishliligi  masalalari,  tegishlilik  va  taalluqlilik  tushunchasi,    tegishlilik  va taalluqlilikning  turlari  va  korporativ  nizolarda  o`ziga  xos  xususiyatlari  o‘rganiladi. Shuningdek,  maqolada  umumiy  hududiy  tegishlilik,  das’vogarning  tanlovi  bo`yicha tegishlilik masalalari tahlil qilingan.  Bundan tashqari maqolada ushbu nizolarni ko`rib chiqishda murojaat qilishda subyektlar doirasi tahlil qilingan.